Történetek

Mindennek megvan az ideje és a helye

Egy munkatársnőm panaszkodott, hogy rossz a munkahelyi közérzete, és azt fontolgatja, hogy vált. Az a gondolatom villant fel, hogy először érdemes megvizsgálni időszerű-e a változás a munkahely területén. Megkérdeztem, hogy szeretne-e tudni mibe érdemes befektetni az energiáit és a reményeit. Belevágott.

Hozzáteszem, hogy tisztelem és becsülöm azokat az embereket, akik képesek szembenézni az élet kihívásaival még akkor is, ha félnek a rossz hírtól. Én is félős vagyok, tudom milyen érzés.

Kiraktam a kártyaimat csak egyetlen kérdésre, és azt a választ kaptam, hogy most aktuális feladat, felismerni azt az élettársat, akivel leélne az életét, és nem a munkahely változtatással foglalkozni, mert az úgyis hosszú folyamat és beláthatatlan, a kártya sem mutat semmi konkrétat ezen a területen.

Néhány nap múlva a kollégám izgatottan közölte velem, hogy találkozott egy személlyel, akivel találkozni tervez, és hogy a munkahelyi problémák háttérbe szorultak. Hiába a munkahelyen áthelyezést ajánlották neki, nem erőlteti a dolgot, inkább a magánéletre koncentrál, és boldog. Nem gyötörnek már a munkatársai megnyilvánulásai.

 Csalóka a jóslás?

Egy tanfolyami iskolatársam belekezdett új munkahely keresésbe. Eljött megérdeklődni, hogy milyen lesz az az új munkahely, hogyan ismeri fel az igazi helyét. A kártyák inkább az apjával való kapcsolatát mutatták. A munkahely keresésre azt tudtam mondani, hogy egy férfi és egy nő fognak interjúztatni, és hogy ők kölcsönösen megválasztják egymást, minden legnagyobb rendben lesz.

A hölgy másodszor eljött hozzám, merthogy már másodszor olyan interjún vett részt, ahol ketten interjúztatták őt, egy férfi és egy nő, de a fizetési kondíciók nem egyeztek az elképzeléseivel. Közben elmondta, hogy már nem próbálkozik jó kapcsolatot teremteni az apjával, mert túl sok fájdalmat okozott neki. A kártya azt mutatta, hogy meg kell bocsátani az apjának, és ez sürgős, mert vele való kapcsolata hamarosan befejeződik.

A hölgy háromszor került hasonló szituációban interjúk során, és minden egyes alkalommal visszajött hozzám, hogy bebizonyítson nekem, hogy nem mondom igazat. Közben az apja korházba került, ott a hölgy némán, de tiszta szívből megbocsátotta az apját, és ő ez követően meghalt. Mivel a jóslásnak ez a része pontosan bejött, felvállalta a negyedik interjút, ahol ketten interjúztatták, és olyan munkahelyet kapott, amelyre vágyott.

 Az ember tervez, az isten végez

Furcsa érzést keltett bennem egy kliensem. Kétszer járt nálam egymás után, de olyan érzésem volt, mintha az elejétől kezdve valahonnan már pontosan ismertem a sorsát. Vettem bátorságot és elmondtam neki, hogy járt nálam egy férfi, akinek a kártyalapok azonos sorsot mutatták. De én akkor nem teljesen őszinte voltam vele egy kérdésben a saját döntésem alapján. A hölgy megkérdezte, hogy hogyan nézett ki a férfi,  de nem emlékeztem rá, gondoltam, hogy rendezett, átlagos külsejű volt, azért nem maradtak emlékeim róla. A hölgy bevallotta, hogy valóban itt járt egy férfi, és ő tőle tudta meg az elérhetőségeimet.

A történet. Általános jóslás követően férfi feltette a kérdéseit, és egy hölgy után érdeklődött, hogy mi lenne, ha kikezdene vele. A kártya azt mutatta, hogy a hölgy mindent feláldoz e férfi miatt, a családját, a jólétet, nagyon beleszeret. Én a nők párti vagyok. Látván ekkora áldozatot a nő részéről, és  figyelembe véve a férfi sorsát, megsajnáltam a hölgyet, és védelmébe álltam. Csak azt mondogattam a férfinak, hogy a hölgynek van valakié, hogy jó anyagi és családi körülmények között él. Nem mondtam el, hogy a hölgy beleszeret. Két év elteltéve mégis megtörtént, aminek meg kellett történnie. A férfi udvarolni mert a hölgynek, a hölgy elhagyta a férjét és a jólétet az új szerelme miatt. Hiába próbáltam megvédeni a nőt, bele volt írva a sorsába, hogy új szerelmi kapcsolatot kell megélni. A történet jól végződött, mert a hölgy együtt marad az új érett szerelmével, és nem egyoldalú áldozat lett belőle. Csak ehhez nagyon hosszú és fájdalmas út vezetett. Így a férfi sorsa is beteljesedett.

 Ne szólj száj, nem fáj a fejed

Járt nálam egy hölgy, akinek kijött, hogy kétszer öngyilkosságot fog megkísérelni, annyira rosszul állták a dolgai. Ezt nem mondhattam meg neki, attól tartottam, hogy ha elmondom, hogy majd kétszer öngyilkos akar lenni, még megpróbálkozik az elsővel titokban abban reménykedve, hogy úgysem sikerül. És ha mégis? Inkább kezembe vetem a dolgot, és nagyon sokat dolgoztam vele azért, hogy végig vizsgáljuk mitől olyan nehéz a sorsa, mik a lehetősségei, közben elkértem az elérhetőségeit, és olyan baráti hangulatban társalogtam vele, hogy nagyobb bizalmat és szimpátiát ébresszem benne irántam. Utána egy kis idő után felhívtam őt azzal a kéréssel, hogy jöjjön el ingyen jóslásra a tanfolyamaimra, mert a tanulóim a tanfolyam végén ingyen, de élesben jósolnak embereknek, ebből megtudják, hogy mennyire készen állnak a jósnői karrierre, mert a jóskártya nem mindenkinek kezébe való. Kialakult köztünk bizalmi kapcsolat, így tudtam lelket tartani benne. Pár évvel elteltével a hölgy elárulta, hogy az öngyilkosság határán állt, amikor eljött hozzám, hogy épp időben megismert engem, és ennek köszönhetően máshogy alakult az élete.

Nem szép visszatartani információt, amiért fizetnek a klienseim, de hagyom magamnak azt a privilégiumot, hogy nem mindent mondom el. Sok ember olyan zaklatott vagy ideges állapotban jön hozzám, hogy nem mindent lehet elmondani nekik ott és akkor. Azért szoktam megkérdezni, hogy megtarthatom-e a telefonszámukat, és nem azért hogy valamilyen reklámmal zaklassam őket. Ha másnap és az követő napokon nem hagy el az a gondolat, hogy nem mindent mondtam el, amit láttam a jóslás során, felkeresem és elmondom a részleteket. Egyezerűen az intuíciómra hagyatkozom, hogy mit kezdjek az információval. Megértésüket köszönöm.

 Nem érdemes haragot tartani, ha váratlan és hihetetlen dolgot tapasztalunk

Egy bőkezű üzletasszony rendszeresen járt hozzám jósolni. Egyszer nem az üzletére volt kíváncsi, hanem a gyereke sorsára, nagyon várt már esküvőt, unokákat. A jóslás során elmondtam neki, hogy nem lesz esküvő, sem unoka, hiába a gyereke hosszú távú kapcsolatban él egyszerű oknál fogva, mert az illető a saját neméhez vonzódik, és jobb neki a homoszexuális kapcsolatban élni, még ráadásul több partner között tud majd választani. A kliensem eltűnt évekre. Egyszer csak eljött, és bemutatta a gyerekét azonos nemű párjával. Később neheztelte a gyerekére, hogy milyen módon közölte vele ezt a hírt. Viszont annyira nem tetszett neki akkori jóslásom, hogy kitörölte a memóriából velem együtt, és csak akkor ráeszmélt, amikor ott állt a tény előtt, amelyet én régen felfedtem neki.

 Azért születtünk, hogy beteljesítsük a sorsunkat, és hogy tapasztalatot szerzünk

(Keletiek azt mondják, azért van Karma, hogy megszerezzük Dharmát,

ez az újjászületések sorozatának értelme)

Kezdetekben nagyon lelkiismeretes voltam, és mindenkin akartam segíteni. Olyan stílusban közöltem a jövendőmondást, hogy a klienseim kedvet kapjanak változásra, kezükbe vegyék a sorsuk alakulását. Most már tudom, hogy hiába ismerem a jövőt, nem tudok változtatni rajta, csak akkor, ha még a döntés előtt állok, még ha van választási lehetőségem, de ez nagyon ritkán fordul elő velem, és másokkal.

Kezdetekben, amikor a klienseimmel dolgoztam, láttam, ahogy tisztul az aurájuk, értelem színe jelenik meg benne, eltűnik félelem. A távozásukkor utánuk néztem és azt tapasztaltam milyen gyorsan az aurájuk visszanyerte az eredeti állapotukat. Az ember nem tud megváltozni egy szeánsz alatt, hiába kicsírázik benne remény és akarás a szebb jövő iránt. Nem az én hibám, hogy sokan újra és újra eljönnek hozzám, hogy halljanak valami szépet az életükről, de soha semmit nem tesznek annak érdekében, hogy változtassanak a jelenlegi helyzetükön. Így megélik az előre megirt sorsukat.

Kedves Klienseim, én azon vagyok, hogy Önök előre tudjanak meg mi vár Önökre, így könnyebben felkészülnek, bátran szemben néznek a saját életük kihívásaival. Én, a jövendőmondói mesterségemmel megoldást kínálok egyszerre a változásra és megnyugvásra. A legjobbkat kívánok Önöknek, de nem titkolhatom el az igazságot sem.

Copyright © 2011 ■ Jelena Vasziljevna